2021-04-28 08:13:08• hírek • Szatmár.ro

Felszállt az első Franciaországba tartó repülőgép – FOTÓK

Fotók: HiSky légitársaság Facebook-oldala
Fotók: HiSky légitársaság Facebook-oldala

Amint arról még március elején beszámoltunk, a HiSky moldovai légitársaságnak köszönhetően rendszeres repülőjárat fogja összekapcsolni Szatmárnémetit Franciaország fővárosával. Az előre bejelentett ütemtervnek megfelelően szerda reggel fel is szállt az első vasmadár, mely a Párizshoz közeli Beauvais-i reptéren fog landolni.

„A szatmáriak számára egy párizsi repülőjárat egy évekkel ezelőtt megfogalmazott kérés volt, hiszen nagyon sok Szatmár megyei lakik Franciaországban, főleg Párizs körzetében. Mi egyrészt nekik szeretnénk eleget tenni, másrészt a londoni járat után most a HiSky légitársaságnak köszönhetően egy újabb fontos európai főváros irányába nyílik meg az út számunkra. Biztosíthatok mindenkit, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a szatmári repülőtér fejlesztése érdekében, hogy minél több európai várossal tudjuk összekapcsolni így megyénket” – nyilatkozta korábban Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.


A Párizs és Szatmárnémeti között közvetlen légi kapcsolatot jelentő járat hetente kétszer, szerdán és vasárnap száll majd fel, ám nem Franciaország lesz azonban az egyetlen, melyet a HiSky Szatmárról felszálló gépei megcéloznak.






„Kellemes meglepetésként ért minket a szatmáriak utazási kedve. Alig pár nappal a párizsi járatunk bejelentése után kollégáink több üzenetet, kommentárt, telefonhívást kaptak arra vonatkozóan, hogy más célpontok irányába is indítsunk járatokat. Számunkra nagyon sokat jelentenek utasaink, úgy gondoljuk ezt legújabb, Szatmárnémeti – Frankfurt járatunk elindítása is tükrözi. Kimondhatatlanul örvendünk annak, hogy sikerült beütemeznünk ezt a járatot is a menetrendünkbe és bízunk benne, hogy ennek a hírnek is örvendeni fognak utasaink” – nyilatkozta Iulian Scorpan, a HiSky igazgatója. 


A Németországba induló járat első alkalommal május 1-én indul egy Airbus A-320-as géppel, majd heti két alkalommal, hétfőn és szombaton repíti a szatmáriakat Frankfurtba.


A HiSky légitársaság tavaly decemberben kapott romániai légiközlekedési engedélyt (AOC, nr.RO-074). 2021 februárjában jelentette be a társaság kolozsvári, jászvásári, szatmárnémeti és kisinói járatait, valamint Kolozsvárról, Temesvárról, Nagybányáról és Nagyváradról induló charterjáratait. A HiSky csapatát több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek, a román repülőiskola legjobbjai alkotják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: